ondertitel

Mijn blogtitel is er 1 zonder veel poespas en met een alleszeggende ondertitel.
adriën, een naam waar ik trots op ben, naam van mijn meter, mijn 'peteke', mijn bomma, een bijzondere vrouw met een bijzonder leven.
Pelgrim voor het leven, zo voel ik me. Zoals in het lied 'Onderweg' van Willem Vermandere. (zie tekst elders)
... en met een mening. Hier wil ik wat kwijt, wat me bezig houdt, wat me treft. Gewoon zonder pretentie, ik duim voor heel wat inspiratie.
Eerdere blogs (zie lijst elders) brachten iets of iemand in de picture en maakten essentieel deel uit van mijn pelgrimservaring. Deze keer niks van dat alles.
De acties 'Compostela For Kenia', 'Kom op tegen kanker', 'Broederlijk delen', 'Ziekenzorg', het was het allemaal meer dan waard. Ik lees ze graag terug al zou ik niet alles nog hetzelfde schrijven.
Buen Camino!

... tot slot

... tot slot
Deze Caminho Português da Costa was een voltreffer. Méér, ik wil hem bij leven en welzijn eens overdoen en herbeleven.
Vandaag is het nog een relatief weinig gekende tocht. Daar zal zeker verandering in komen volgende jaren, samen met pijlen en albergue's. De kust lijn is schitterend en een foutloze gps.
Heb genoten van de zuivere oceaanlucht, de bergen rechts, de golven links.
Portugezen zijn een bijzonder aimabel, vriendelijk volk. Een jonge spotter aan de luchthaven die ons 'Bon Caminho' zwaait, de juffrouw van de receptie in Vila Praia de Ancora die zich uitvoerig excuseert dat ze de kamer echt niet lager kan verkopen aan pelgrims, de meid van de pastoor in Viana do Castelo die zich de benen onder haar lijf loopt voor de sleutel van het kastje waar de stempels liggen, de jonge kelner in Vila Nova de Cerveira die ons met veel verhaal bedankt met een stevige handdruk, de boer in Esposende die me uitlegt waarvoor het zeewier moet dienen. Enkele lieve mensen die door mijn hoofd flitsen.
Miste toch wel de sfeer die verbonden is aan Camino. Medepelgrims zijn toch echt welgekomen. TE druk is niet goed, TE kalm evenmin. Maar ja, dat is eigen aan het leven zeker.

... veel dank, muchas gratias, muito obrigado
op de eerste plaats aan lezers van deze blog. Hopelijk gaf het weer wat deze tocht voor mij betekende. Dank aan mijn stapmaatje Paul, voor de vele ogenblikken samen aan tafel, in de albergue, onderweg, voor het derde jaar op rij. "We hebben nog steeds geen ruzie gemaakt." grapt hij tegen collega's.
... en 'last but not least' het thuisfront, mijn schatje voor wie ik het best kado ben. Wederzijdse kado's.

van harte,

zaterdag 13 september 2014

Redondela - Pontevedra
Het bos in vandaag. Je kan de nationale wegen niet altijd vermijden en akkoord, je maakt soms overbodige kilometers maar het bos en de dorpjes, een verademing.
Kippen die kakelen dat ze een ei gelegd hebben, de haan die kukelekuut dat het zijn hennen zijn, waar een Buenos  Dia een vanzelfsprekendheid is bij iedere groet. En dan het bos waar stilte hoorbaar is, waar dat ene vogeltje zijn repertoire brengt, de geur van terpentijn en eucalyptus, omhoog omlaag, het is wat anders dan de kust en een goede combinatie voor deze camino, vind ik. Het is weer meer dan 30 graden. De laatste loodjes wegen zwaar. Na aankomst is er een invasie van jongeren, allemaal Duits sprekend. Ik blijf het vreemd vinden. Wat is hun motivatie? Ze hebben nog niet van het leven geproefd. Nog vlug een leuke tijd voor het begin van het academisch jaar? Spijtig als straks 60+ers geen plaats meer hebben door al die jonge benen.
Later verneem ik dat het een groep van 9 theologie studenten betreft, samen met hun leraar. Veel later komt er weer een groep toe uit Duitsland, 22 jongeren met 2 jonge priesters. Een plussers groep van vooraan in de 20. Ze zijn zeer enthousiast en voorkomend. Nee, de kerk is gelukkig niet dood. Als ik de droge was binnen haal merk ik in een onopvallend hoekje zowaar een moslim die zijn matje uitrolt. Ik schrik even maar groet hem respectvol. Geloven we niet allen in dezelfde God? Een oecumenische gedachte die in mij opkomt.
Om 20 uur komt er nog een oudere dame samen met haar kleindochter toe en ook voor haar is nog plaats. Een jongere heeft zijn bed afgestaan. De Jeugd van vandaag? Jawel, ze mag er zijn.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten